Back to top

Es redueix la sinistralitat a l'AP7

L'AP7 acumula 5 víctimes mortals a les comarques tarragonines durant el 2022, unes xifres que la situen com la via amb més sinistralitat no només a la demarcació

Durant l'any 2022, a la vegueria del Camp de Tarragona i en xarxa viària interurbana, hi va haver 22 morts, un lleuger augment en comparació a dades prepandèmia, on hi va haver 20 víctimes mortals l'any 2019. Amb tot, però hi ha hagut un 12% menys de ferits lleus respecte abans de la pandèmia.

Les vies amb més sinistralitat són les principals amb l'AP7 encapçalant la llista amb 5 morts l'any passat, unes dades que representem el 17% de total. Ara bé, des del Servei Català de Trànsit asseguren que el conjunt de les carreteres secundàries com les anomenades TP i TV sumen al voltant d'un 30%. Per altra banda, s'ha observat un efecte positiu de l'alliberament dels peatges, reduint la sinistralitat de l'AP7 respecte al 2019.

Paral·lelament, també cal destacar que les víctimes mortals es concentren en dies feiners i a les tardes i és per això que des del Servei Català de Trànsit recomanen estar més atents a la conducció en aquests moments. Per combatre aquesta sinistralitat de tot plegat des del Servei estan implementant mesures com incorporar més vehicles espiell, i nous radars anomenats carro.

Per altra banda, també s'ha destacat que la major causa d'accident és la distracció al voltant i dins d'aquesta, les distraccions produïdes per l'ús de dispositius mòbils.

Paraules clau:

Notícies relacionades