Back to top

Referents femenines i locals, en l'àmbit de la ciència i la tecnologia

REDESSA ha organitzat una jornada plena d'activitats, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Aquest divendres, el Foyer de Fira Reus Events ha acollit una jornada especial dedicada a promoure la visibilitat de les dones en els àmbits científics i tecnològics. Un esdeveniment que ha commemorat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que se celebra aquest diumenge 11 de febrer.

L'acte ha volgut posar sobre la taula i fer valdre el talent femení i local en aquest àmbit, que tradicionalment ha estat representat per figures masculines. Un fet que ha dificultat que les noies accedeixin a aquestes branques d'estudi, per la falta de referents femenines.

Després de la benvinguda institucional de la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Pilar López, i la degana de la Facultat de Medicina de la URV, Fàtima Sabench, s'ha donat pas a una conferència titulada 'Dona i ciència', que ha dirigit Àurea Rodríguez, recentment premiada com a Dona TIC 2023.

També s'ha dut a terme una taula rodona sobre vocacions científiques femenines, on han participat dones del nostre territori referents en diversos àmbits relacionats amb la ciència i la tecnologia.

Paraules clau:

Notícies relacionades