Back to top

El Refugi Baix Camp podria tancar si no es compra la finca

Des de fa 15 anys, aquest espai dedicat a l'adopció de gossos i gats abandonats està situat a una part cedida d'un mas privat als afores de Reus. Ara, la propietària de la casa vol vendre la finca, i des de l'entitat es busca un comprador que vulgui mantenir aquesta cessió de terreny.
El Refugi Baix Camp es va obrir a Reus ara fa 15 anys

El Refugi d'animals Baix Camp podria quedar-se sense terreny. La propietària que els cedeix una part de la seva finca als afores de Reus ha posat a la venda la parcel·la, i ara l'entitat té fins la primavera de 2020 per trobar un comprador que estigui disposat a mantenir aquesta cessió de terreny pel refugi. Del contrari, l'associació hauria de tancar la seva activitat d'adopció d'animals abandonats. "Necessitem que ho compri algú que estigui disposat a mantenir el refugi amb les condicions que hi ha ara. Nosaltres no paguem res per estar aquí, si haguéssim de pagar un lloguer difícilment ho podríem assumir", diu un dels voluntaris del refugi, Joan Cartanyà. "Esperem no arribar al tancament, però si hi arribéssim procuraríem que fos el mínim traumàtic pels animals que hi ha ara", afegeix.

El refugi Baix Camp protegeix a hores d'ara una seixantena de gats i al voltant de quaranta gossos. Cent animals és el nombre màxim d'entrades que tenen establertes per poder doner una qualitat de vida i espai òptims als animals. Tot i que sempre tenen el refugi ple, a hores d'ara han aturat el nombre de gossos i gats refugiats pel fet de no saber quin serà el futur del refugi. "Ara hem alentit el nivell d'entrades, perquè si la cosa anés malament hauríem de tancar el refugi. Només entren gossos i gats que sabem molt clarament que donarem en adopció", diu el voluntari.

Tot i que si la finca no troba un nou propietari de l'espai disposat a cedir-los una part de terreny, l'associació hauria de posar fi a la seva activitat, el refugi Baix Camp manté l'esperança de poder-se quedar on està i seguir amb la tasca de recollir animals del carrer. Des dels seus inicis l'any 2002, han passat pel refugi més de 1.600 animals, la majoria dels quals han estat adoptats.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades