Back to top

Rehabilitaran l’estació d’autobusos a finals d’any

L'esperada rehabilitació de l'estació d'autobusos de Reus començarà a finals d'any. Així ho ha avançat el regidor d'Urbanisme, Marc Arza, en la sessió plenària d'aquest dilluns. Serà possible gràcies a l'aportació de 100.000 euros de la Generalitat, fet que permetrà solucionar les filtracions.
busos

El regidor d’Urbanisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha anunciat que ‘abans de finals d’any veurem com la reforma de l’estació d’autobusos es posa en marxa’. Així ho ha manifestat en la sessió plenària d’aquest dilluns, en el marc de la proposta de resolució del Partit Socialista que demanava una rehabilitació d’aquest espai.

El regidor, en resposta a les paraules del portaveu socialista Andreu Martín,  ha defensat que l’equip de govern ha aconseguit entrar en un programa finançat per la Generalitat que servirà per fer una primera intervenció a les instal·lacions. La dotació econòmica serà de 100.000 euros. Tot i això, Arza ha reconegut que ‘aquesta intervenció no serà suficient, servirà per resoldre problemes de filtracions, cartelleres, entre d’altres’. En aquest sentit, ha destacat que ‘l’estació d’autobusos necessita una inversió més profunda, en la qual ja estem treballant i anirà lligada a la intervenció del mercat del Carrilet’. Arza ha assegurat que la licitació d’aquestes obres ‘hauria d’estar en marxa abans de mitjans de setembre’.

 


EN DIRECTE

19.40h .- No prospera la moció de la CUP demanava fomentar la participació veïnal i comunitària en activitats de lleure. 

19.15h .- Llum verda a una moció del PSC que demanava l'execució dels acords de les mocions adoptats al ple. Ha estat aprovada pels vots de l'oposició, mentre que l'equip de govern s'ha manifestat en contra. 

18.45h .- Aproven per unanimitat la moció de la CUP que busca estudiar la implantació de la 'parada intermèdia' a les línies d'autobús de la ciutat. 

18.30h .- Prospera la moció de Ciutadans per l'adhesió al programa 'Kids save lives', tot i l'oposició de l'equip de govern. 

17.50h .- Tomben  la moció de Ciutadans que demanava l'adhesió al conveni entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Direcció General de Trànsit (DGT) per a la col·laboració administrativa. 

17.40h .- El regidor d'Urbanisme, Marc Arza, anuncia que començaran a rehabilitar l'estació d'autobusos abans de finals d'any. La partida en qüestió serà d'uns 100.000 euros i es costejarà gràcies a un programa de la Generalitat. La millora servirà per resoldre filtracions i millorar-ne la senyalització. Així mateix, destaca que 'aquesta intervenció no és suficient i ja estem treballant en una reforma integral que anirà lligada a la reforma del mercat del Carrilet'. 

17.35h .- Aproven la proposta de resolució del PSC que reclama una rehabilitació de l'estació d'autobusos.

17.25h .- Les obres de remodelació del carrer Alt de Sant Pere podran tirar endavant, després que hi hagi donat suport 17 regidors, mentre que la CUP s'ha abstingut i C's s'hi ha oposat.

17.10h .- Reus tindrà nova flota d'autobusos després d'aprovar-se al plenari, encara que els grups de Ciutadans i la CUP han votat negativament. L'objecitu del consistori és introduir 10 vehicles nous el pròxim febrer i 3 més de cara al juny del 2020. Això serà possible gràcies a un 'renting'.

16.50h .- El consistori reusenc aprova la Carta de Serveis dels serveis de l'Oficina d'Habitatge, tot i l'oposició de la CUP.

16.40h .- Llum verda a concedir la Menció Honorífica Municipal a la Confraria de la Mare de Déu de l'Amargura. i a l'Escola Puigcerver.

16.30h .- Aproven concedir la Medalla de la Ciutat a Foment Industrial i Mercantil de Reus. 

 


 

Paraules clau: