Back to top

'Rehabilitem l'Estel', un nou projecte de llars socials a Reus

La cooperativa compta, actualment, amb 17 habitatges socials, però enceta ara un nou projecte a Reus, concretament al carrer Estel, núm. 4.

Sens dubte, Reus és una ciutat on accedir al mercat de l'habitatge és difícil. I no només per les persones en situació de vulnerabilitat, sinó que també per la gent jove, que no poden permetre's pagar lloguers i, molt menys, una hipoteca. Davant d'aquesta situació, la cooperativa Llars Familiars llança un nou projecte de rehabilitació d'un edifici de cinc plantes a Reus, concretament al carrer Estel, número 4, que donarà una llar on viure a cinc famílies. 

Una campanya d'aportacions ciutadanes

El projecte, que fins ara només ha estat presentat, té un pressupost d'uns 400.000 euros, que podrien arribar a ser 520.000. Més enllà de la subvenció de l'Ajuntament i dels Fons Next Generation, que ja s'estan tramitant, han encetat una campanya de crowdfunding per obtenir aportacions ciutadanes.

Un lloguer que correspongui a la renda familiar

Al novembre es produirà el tancament de la campanya de mecenatge, per tal de poder iniciar les obres al desembre i tenir les llars a punt al mes de març o abril del 2023. Un cop la rehabilitació estigui enllestida, les famílies podran accedir al procés de selecció, on es tindrà en compte la seva situació i la seva renda, perquè el lloguer sigui assumible pels llogaters.

Paraules clau:

Notícies relacionades