Reis d'Europa!

El Reus Deportiu La Fira es proclama campió de la Lliga Europea després de guanyar l'Oliveirense per 4-1. El club roig-i-negre suma a les seves vitrines la 8a Copa d'Europa. El Pavelló Barris Nord de Lleida s'ha convertit en el Palau d'Esports reusenc.
campions europea

El Reus Deportiu sempre torna i avui 14 de maig de 2017 ha escrit una nova pàgina en la seva llarga història. El club roig-i-negre s'ha proclamat campió de la Lliga Europea després d'imposar-se a l'Oliveirense per 4-1. El conjunt d'Enrico Mariotti no ha patit en excé s i s'ha merescut el títol des d'un bon principi. Els roig-i-negres culminen la competició guanyant el quart equip portuguès després de vèncer Sporting de Lisboa a la fase de grups, Porto als quarts de final i Benfica a les semifinals. El Reus tenia una cita amb la història i no ha fallat. Campions d'Europa 8 anys després d'aconseguir el títol a Bassano davant del CP Vic. Fi de la maledicció. Els reusencs acumulaven fins a vuit finals seguides perdudes.

De la mateixa manera que en la semifinal contra el Benfica, el Reus Deportiu La Fira ha començat el partit avançant-se en el marcador. Els roig-i-negres només han necessitat dos minuts per inaugurar l'electrònic. Raül Marín s'ha tret de la màniga un llançament creuat que ha perforat la porteria de Puigbí. El conjunt d'Enrico Mariotti ha dominat els primers minuts de joc. Els reusencs han gaudit de la iniciativa del joc i han circulat la bola amunt i avall. Malgrat això, a mesura que ha avançat la final l'encontre ha desembocat en un intercanvi de cops constant.

L'Oliveirense ha insistit mitjançant Jordi Bargalló. El davanter de Sant Sadurní ha disposat de diverses accions de gol. Per la part reusenca, Àlex Rodríguez ha encapçalat fins a tres ocasions roig-i-negres molt perilloses. En aquests moments on el partit ha estat obert, el Reus ha gaudit d'una defensa segura i un Henriques estel·lar. El porter portuguès ha evitat, en tot moment, el gol rival. A pocs minuts del descans, l'Oliveirense ha restablert l'empat mitjançant un gol de Cancelo de falta directa. L'àrbitre havia ensenyat la targeta blava a Matías Platero. Just abans, Henriques havia aturat un penal a Barreiros. En els darrers compassos de la primera meitat han aparegut les picabaralles i els moments de més tensió entre els dos equips. Els àrbitres han assenyalat fins a 4 targetes blaves. Dues per bàndol. Per part del Reus Marc Torra i Casanovas, per la part rival, Jepi Selva i Barreiros. Amb tres jugadors claus fora de pista Enrico Mariotti ha decidit posar Sergi Torné acompanyat de Salvat, Rodríguez i Marín.

A la represa, els sancionats amb targeta blava han tornat a trepitjar el parquet del Pavellló Barris Nord de Lleida. La igualtat entre els dos equips ha estat màxima. Ningú volia prendre mal. En aquests moments, les individualitats mostren el seu potencial. Ha estat el cas de Marc Torra. El davanter roig-i-negre ha obrat una jugada personal magistral. El de Tordera ha acabat assistint per Casanovas que ha perforat la porteria de Puigbí. 2-1 i tot el Pavelló Barris Nord donant suport als roig-i-negres.

En el minut 36' el vallenc Jepi Selva ha vist la targeta blava i Raül Marín ha disposat d'una falta directa. El Reus podria haver ampliat l'avantatge però el capità reusenc no ha encertat l'ocasió. Malgrat això, els roig-i-negres han continuat buscant la porteria de Puigbí i fruit de la insistència han aconseguit ampliar l'avantatge. L'encarregat de fer-ho ha estat Mac Torra i per partida doble. El davanter del Reus ha deixat mig sentenciat el partit amb dos gols, un al minut 39' i l'altre al minut 40'. A partir d'aquest moment, i amb un ampli resultat a favor, el Reus ha controlat a la perfecció el partit. Els reusencs s'han mantingut conservadors sobre la pista i fins i tot han tingut alguna acció més per marcar. A mesura que s'anava acostant el xiulet del final el Pavelló Barris Nord de Lleida s'ha convertit en una festa i les grades han cridat una vegada rere l'altra 'Campions, Campions'.

El Reus Deportiu La Fira s'ha proclamat per vuitena vegada a la seva història campió d'Europa. El conjunt d'Enrico Mariotti ha guanyat el títol del màxim campionat d'hoquei patins, el més prestigiós. Un projecte nou que augura un futur molt i molt prometedor. El club roig-i-negre ha obert la porta a un nou cicle de títols, això només acaba de començar.

La fitxa del partit

Reus Deportiu La Fira: Henriques, Casanovas, Platero, Marín, Torra -cinc inicial- Salvat, Àlex Rodríguez, Torné i Ollé

UD Oliveirense: Puigbí, Souto, Moreira, Barreiros, Bargalló -cinc inicial- Jepi Selva, Cancela

Gols: 1-0 Marín (2'), 1-1 Cancela (23'), 2-1 Casanovas (33'), 3-1 Marc Torra (39'), 4-1 Marc Torra (40')

Targetes blaves: Matías Platero (24'), Casanovas (24'), Jepi Selva (24'), Torra (24'), Barreiros (24')

Incidències: Partit corresponent a la final de la 'Final Four' de la Lliga Europea disputat al Pavelló Barris Nord de Lleida.