Back to top

Relacionar futurs professionals amb empreses a través de la Fira de l'Ocupació

Aquest dijous se celebra a la Llotja de la Cambra de Comerç la Fira de l'Ocupació. La jornada vol relacionar joves amb empreses del territori per facilitar la seva cerca de feina. La fira també serveix per presentar el Pla de Mobilitat al qual es posa a disposició dels candidats que vulguin cursar unes pràctiques a l'estranger.
Relacionar futurs professionals amb empreses a través de la Fira de l'Ocupació

Amb l'objectiu de relacionar joves amb el teixit empresarial, la Cambra de Comerç ha organitzat la Fira de l'Ocupació on experts en orientació, centres docents i empreses tenen un primer contacte amb futurs treballadors. La finalitat és millorar el seu món laboral. És per això que la fira també presenta el pla de mobilitat on s'ofereix a aquests joves la possibilitat de realitzar pràctiques a l'estranger.

L'Elai Català és un dels candidats que han participat en la Fira de l'Ocupació i ha explicat que "ara he acabat un curs d'hostaleria i em vull mobilitzar una mica en aquest àmbit i he vingut per veure les oportunitats que hi ha".

Josep Lorenzo ha assistit a la fira per informar-se sobre les opcions per cursar un màster. "Sóc enginyer mecànic i ara he acabat un màster i vaig veure que aquí a la Fira de l'Ocupació també hi seria present Repsol que és un dels principals objectius pel que fa a oferta laborals. A més tenen oferta de beques i màsters que potser també m'interessa."

Els candidats d'aquest programa de mobilitat han de ser beneficiaris del programa de garantia juvenil i se'ls hi ofereix unes pràctiques laborals a empreses de la Unió Europea per un període de 2 a 6 mesos. La Cambra de Comerç de Reus s'encarrega de fer una selecció entre els candidats impartint un curs preparatori.

L'Helena Duran ha assistit a la Fira de l'Ocupació perquè està molt interessada en el programa de mobilitat. "També és bo treballar fora d'Europa, conèixer una altra cultura, un altre idioma i veure altres maneres de treballar. A més són països com França, Portugal o Alemanya que no són gaire diferents del nostre culturalment, però són potencies."

Diverses empreses del territori també formen part d'aquesta fira amb l'objectiu de captar diversos perfils professionals, oferir informació sobre la seva activitat i la projecció internacional que tenen.

Juliany Parragosa és gestora de RRHH de Repsol i explica que "estem en la cerca de futurs professionals per projectes que tenim a la planta per tal que es puguin desenvolupar en l'àmbit laboral. També volem informar dels cicles formatius que oferim."

Ana Trujillo és tècnica de RRHH de Elring Klinger i afegeix que "expliquem els candidats quins són els perfils laborals que més necessitem, també que és molt important que tinguin un cicle de grau mitjà com a mínim per entrar en la nostra empresa, ja que ho tenim com a requisit mínim. També els hi expliquem que és important seguir amb la formació que oferim a l'empresa."

Durant tot el dia s'ofereixen conferències de la mà de diversos assessors, emprenedors i experts en relacions internacionals.

Paraules clau: