Back to top

Es relaxen les mesures a les residències per la millora de la incidència de la covid-19

S'autoritzen les sortides curtes de les residències i es mantenen els cribratges als professionals i les proves d'antígens per a les visites familiars per garantir la protecció de residents i treballadors

El pla d’intensificació de les mesures de control en l’entorn residencial que es va posar en marxa arran de l’alta incidència de la Covid-19 a Catalunya ha aconseguit contenir l’entrada del coronavirus a aquests centres. Les dades assenyalen una clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos, tot i que l’afectació, tant a la comunitat com a les residències, encara és elevada.

En aquest context, els departaments de Salut i Drets Socials han decidit actualitzar les mesures de protecció davant el coronavirus a partir d’avui i per als pròxims 14 dies.

Es permeten les sortides curtes

Es reprenen les sortides dels residents de menys de tres dies, sempre que es relacionin amb una sola bombolla de convivència. En el cas de passejades o sortides d’unes hores, es recomana que siguin en espais oberts. Es mantenen les sortides de 3 o més dies com fins ara. Els familiars que vagin a recollir als residents hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu en coronavirus en un test d’antígens.

Es mantenen aquestes mesures 

Pel que fa als professionals, es considera necessari mantenir els cribratges periòdics ja establerts, així com les mesures d’aïllament en cas de positiu i la vacunació per a les noves incorporacions.

En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de 10 dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que se’ls haurà de fer PCR.

Quant a les visites familiars, han de donar negatiu –com ja es fa ara- en un test  d’antigen. La prova la podrà fer o supervisar qualsevol professional de la residència que hagi rebut la formació pertinent. Es manté la limitació de 2 persones com a màxim per visita.

Seguir amb la vacunació

El pla insisteix en la conveniència de la vacunació per a totes les persones que puguin estar en contacte amb els residents; en la sectorització dels espais a les residències per fer aïllaments correctament; en les unitats de convivència estables; en la formació dels professionals; en la revisió dels circuits de residus i de cuina i en general en les mesures de seguretat, higiene i ventilació a les instal·lacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades