Back to top

Reobre el mercat ambulant de Reus amb mesures per la Covid-19

Després de quatre mesos tornen els mercats ambulants a Reus amb una reducció del 50% de la superfície de venda, però amb el 75% de paradistes.
parada mercat ambulant de reus

Quatre mesos després, tornen els mercats ambulants a la ciutat de Reus. Aquest dilluns han reobert les parades de l'entorn del Mercat Central de Reus i dimecres ho faran les del Carrilet. Aquesta reobertura, però, ha estat marcada per les mesures que s'han pres per la Covid-19 que garanteixen la seguretat sanitària i permeten més distància entre els compradors.

Es redueix la superfície de venda al 50%, però mantenint el 75% dels paradistes

Una reducció del 50% de la superfície de venda i una menor saturació de l'espai és la mesura que crida més l'atenció de la tornada del mercat ambulant. I és que per evitar les aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat, les parades de més de sis metres han hagut de renunciar a espai de venda i només han pogut tornar el 75% dels paradistes, excloent aquells que tenien deutes històrics amb el consistori.

Per controlar l'aforament i evitar aglomeracions s'ha comptat amb més personal de seguretat, que controla els accessos al mercat. La reorganització de les parades ha estat una mesura important per evitar la saturació, una queixa que ja feien els veïns abans de la pandèmia, ja que el mercat de Reus era dels més densos de la província.

De fet, s'ha reduït a la meitat la distància lineal de venda, que abans era d'un quilòmetre lineal i ara és de només 500 metres. En el cas del mercat del Carrilet, s'han reduït els 275 metres de venda lineal a 130.

paradista mercat reus

A més, els marxants han col·locat gels hidroalcohòlics a les parades i s'ha fet incís en l'ús de mascaretes per fer front a la COVID-19.

Els marxants no hauran de pagar la taxa d'ocupació fins l'octubre

El consistori, per fomentar la tornada dels paradistes, ha suprimit la taxa d'ocupació de via pública que paguen els marxants, i en queden exempts fins el 30 de setembre, data que els paradistes consideren molt propera. Des de l'Associació de Marxants de la Província de Tarragona es veu la mesura com a insuficient, i segons el secretari de l'entitat, Lluís Salvat, veurien bé que els condonessin la taxa fins a finals d'any.

La reobertura ha tingut lloc en un ambient de 'nova normalitat' complint les mesures de seguretat imprescindibles i amb prudència. 

Paraules clau:

Notícies relacionades