Back to top

Repsol desenvoluparà a Espanya dos grans projectes de reducció d'emissions

Les dues iniciatives, innovadores, sostenibles i generadores de major valor, anticipen el que serà la refineria de el futur
pirolisi

El conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, ha presentat avui dos grans projectes industrials punters de descarbonització que la companyia posarà en marxa a Espanya.

El primer projecte consisteix en la construcció d'una de les majors plantes de l'món de producció de combustibles zero emissions netes a partir de CO2 i hidrogen verd, generat amb energia renovable.

A més de Petronor, participa al projecte l'Ens Basc de l'Energia (EVE). Serà una instal·lació de referència a Europa per la seva avançada tecnologia i per l'ús, com a matèria primera, de el CO2 capturat a la refineria de Petronor.

El segon projecte és una planta de generació de gas a partir de residus urbans, que substituirà part de l'consum dels combustibles tradicionals utilitzats en el procés de producció de Petronor.

reposl

Les dues iniciatives, innovadores, sostenibles i generadores de major valor, anticipen el que serà la refineria de el futur i suposen un important impuls a el desenvolupament tecnològic i industrial, indispensable en l'actual context de recuperació econòmica.

Per Josu Jon Imaz, "apostar per la indústria és apostar per una recuperació econòmica ràpida i estable". "Espanya ha de basar la seva estratègia de descarbonització en les seves capacitats tecnològiques i industrials. La producció d'hidrogen verd i la seva combinació amb la captura i ús de CO2 per produir combustibles amb zero emissions netes forma part de l'estratègia industrial de descarbonització de Repsol. Amb aquest projecte, la indústria espanyola es converteix en un actor rellevant en la reducció d'emissions a Europa ", ha dit.

Paraules clau:

Notícies relacionades