Back to top

Repsol invertirà a Tarragona més de 1.400 milions en projectes de transició energètica

El projecte contempla l'ampliació de les instal·lacions portuàries de Repsol i permetrà eliminar l'actual monoboia, situada a mar obert, en possibilitar l'atracament de grans vaixells en el seu pantalà, així com la millora de la flexibilitat en l'aprovisionament de matèries primeres amb la instal·lació de dos dipòsits soterrats.

El President de Repsol, Antonio Brufau, ha participat avui en l'acte de presentació del projecte Cal·lípolis Next Generation, un pla per a la recuperació econòmica de la província de Tarragona.

El Port de Tarragona, l'Ajuntament de Vila-seca i Repsol han presentat aquesta proposta per convertir un extens espai entre la Pineda i el Port en un nou motor econòmic de tipus industrial, logístic-intermodal, turístic i paisatgístic.

En un exemple de col·laboració publicoprivada i de visió comú dels sectors clau del territori, les tres entitats presenten un conjunt d’11 projectes innovadors per un valor total de 259,5 milions d'euros.

El projecte Cal·lípolis preveu recuperar la vida marina

El projecte Cal·lípolis inclou la urbanització d'una nova Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) i la recuperació d'un espai protegit inclòs en la Xarxa Natura 2000, situat entre la platja de la Pineda i el Port de Tarragona.

El pla preveu també la recuperació de la vida marina amb la instal·lació d'un escull de biòtops. El nou contradic dels Prats tancarà les aigües del port comercial de Tarragona i protegirà l'entorn natural de la Costa Daurada. A més, aquest contradic, d'ús per a vianants, integrarà infraestructures turístiques per a usos socials i lúdics.

L'ampliació de les instal·lacions portuàries de Repsol permetrà l'atracament de grans vaixells en el seu pantalà i la millora de la flexibilitat en l'aprovisionament de les matèries primeres amb la construcció de dos dipòsits soterrats. 

repsol

Projectes de transició energètica a Tarragona

Durant l'acte, Antonio Brufau ha avançat quins són els eixos que està impulsant Repsol per transformar els seus actius industrials i convertir centres com el Complex Industrial de Tarragona en pols multienergètics. Per abordar aquest procés, Repsol es recolzarà en quatre grans pilars: l'eficiència energètica, l'economia circular, l'hidrogen renovable i la captura i ús de CO2.

L'objectiu és avançar cap a una descarbonització de l'economia propiciant alhora un nou impuls industrial basat en la digitalització i la tecnologia. 

El Complex, que ja ha iniciat la seva transformació per esdevenir un pol multienergètic, amb iniciatives com la producció d'un primer lot de biojet i la primera planta de la Península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte, preveu la construcció d’una planta de producció de biocombustibles avançats, una planta per produir plàstics a partir del reciclatge de materials post consum i la implementació de tecnologies per millorar l'eficiència en el consum de matèries primeres i d'energia en els seus processos productius.

Amb elles, Repsol està disposada a liderar la transformació del Pol Petroquímic de Tarragona perquè segueixi sent líder al sud d'Europa.

repsol

Pla Estratègic 2021-2025

El passat 26 de novembre, Repsol va presentar el seu Pla Estratègic per al període 2021-2025, que marca la transformació de la companyia en els propers anys i suposarà una acceleració en la transició energètica per continuar avançant amb èxit en l'objectiu de ser zero emissions netes el 2050.

Els complexos industrials de Repsol seguiran evolucionant per transformar-se en hubs multienergètics, capaços de generar productes de baixa, nul·la o fins i tot negativa petjada de carboni i d'impulsar nous models de negoci basats en la digitalització i la tecnologia.

El Pla Estratègic 2021-2025 preveu una inversió total de 18.300 milions d'euros entre 2021 i 2025. L'àrea industrial mantindrà la seva elevada competitivitat i el lideratge a Europa dels seus actius, construirà noves plataformes en negocis neutres en carboni i reduirà les seves emissions en més de dos milions de tones de CO2.

Paraules clau:

Notícies relacionades