Back to top

Repsol investiga com generar biocombustible amb microalgues

Repsol té a Tarragona una planta pilot per generar biocombustibles a partir de microalgues, aprofitant el CO2 de la mateixa refineria. Un projecte que fa 6 anys que es treballa al Centre de Tecnologia de la companyia a Madrid i que es podria posar en marxa aquest mateix any.

Les microalgues són microorganismes molt eficients que utilitzen la llum per transformar el CO2 en biomassa, olis o sucres que poden ser utilitzats per a la fabricació de biocombustibles. A partir d’aquest principi, Repsol fa 6 anys que investiga com es podria generar biocombustible de forma rendible utilitzant el CO2 que genera la refineria de Tarragona. La recerca però, es duu a terme a l’hivernacle del Centre de Tecnologia de l’empresa a Madrid, i encara cal acabar-la d’ajustar per posar en marxa la planta pilot de Tarragona.

Tot i que a hores d’ara, tècnicament és possible la generació de biocombustible a través de les microalgues, econòmicament encara no és viable, ja que es tracta d’un procediment molt car. Precisament la investigació s’enfoca, ara, en aquest sentit.

Al Centre de Tecnologia de Repsol, situat a Móstoles, hi treballen uns 400 investigadors que, a hores d’ara, desenvolupen uns 150 projectes de recerca. La companyia destina entre 80 i 100 milions d’euros cada any a I+D, un 0,25% de les seves vendes.