Back to top

Repsol s'aturarà dos mesos per manteniment

El 23 de setembre s'iniciarà l'aturada de manteniment més gran de la història de la refineria, amb un pressupost total de 100 milion d'euros.

23 de setembre. Aquesta és la data marcada per l'inici de la parada de manteniment de les unitats de combustible del Complex Industrial de Repsol a Tarragona. Segons la multinacional, aquesta aturada de 53 dies és un pas més per assolir la fita de zero emissions el 2050. Es tracta de la parada més important de la història de la refineria, pel seu volum, amb la revisió de 730 equips i una inversió de 100 milions d'euros totals, i per la seva durada, gairebé dos mesos d'instal·lacions aturades

El volum de treballadors implicats arribarà als 3.700 en alguns pics de feina. Les principals actuacions aniran en la línia de millorar l'eficiència energètica, aquest és el cas de la intervenció de la desulfuradora de naftes.

La conjuntura econòmica ha portat que la parada s'endarrerís uns mesos, com també l'avançament de la substitució i reducció de l'ús de gas natural, en els processos del complex químic. De cara a la ciutadania, es minimitzaran les emissions de les torxes i sorolls. A més, la parada coincidirà temporalment amb el simulacre de confinament del PLASEQTA. Una data marcada en el calendari a la qual l'empresa s'afegirà sense problema.

Paraules clau:

Notícies relacionades