Back to top

Repte solidari de Virginias: d’Agramunt a l’Aneto corrent

La corredora Silvia Puigarnau portarà un torró fins al cim pirinenc per tal de recaptar diners per la lluita contra les malalties degeneratives de retina
silvia puigarnau

Virginias, reconeguda marca de torrons i xocolates, organitza el repte solidari “Desafío de Gigantes” per recaptar diners per l’associació StargardtGo, la qual lluita contra les malalties degeneratives de retina. Per portar-ho a terme, comptarà amb la Sílvia Puigarnau, campiona d’Espanya per equips de quilòmetre vertical i tercera al campionat d’Europa d’Ultra Sky Running.

cartell

La corredora de muntanya realitzarà els 193 km que separen Agramunt, el seu poble natal, del pic de l’Aneto, el cim més alt del Pirineu, en quatre etapes non-stop el 17 i 18 d’abril.

A més, l’empresa llença una edició especial del seu torró dur d’ametlles, el Stargardt, les vendes del qual es destinaran a ajudar aquesta associació.

El repte L’atleta Sílvia Puigarnau portarà un torró des de la seva localitat natal, Agramunt, fins el pic de l’Aneto, el gegant del Pirineu. El recorregut constarà de 4 etapes, que es realitzaran corrent o amb bicicleta de carretera.

Acompanyants de la corredora

L’objectiu de l’organització és que molta gent s’apunti per acompanyar a la corredora al llarg de la ruta.

Virginias ressalta la voluntat de que aquest desafiament compti amb una gran participació per tal de col·lectar els màxims diners possibles per ajudar a l’associació StargardtGo.

Qui ho desitgi, pot apuntar-se al repte, complet o per etapes, des del web de Virginias. El cost de les inscripcions es destinarà íntegrament a recaptar fons pels afectats per les malalties degeneratives de retina.

A més, també es pot contribuir d’altres maneres: a través de donacions econòmiques, fent de voluntariat en alguna de les etapes o ajudant a fer difusió del repte, així com comprant el torró Stargardt.

Totes aquestes opcions estan disponibles a https://virginias.es.

Origen del repte

turro

Segons la llegenda sobre l’origen de l’Aneto, el gegant Netú va ser convertit en pedra, donant lloc al pic.

El tercer cap de setmana d’abril pot despertar-se i atemorir a les poblacions del voltant. Per evitar-ho és necessari coronar la muntanya i oferir-li un regal per calmar la seva fúria.

Per aquest motiu, la corredora Sílvia Puigarnau portarà un torró fins al cim pirinenc.

Les etapes

La primera etapa consistirà en 20 km a peu des d’Agramunt fins a Sentiu de Sió.

La segona seran 147 km amb bicicleta de carretera fins a Benasque. A continuació, s’arribarà a peu a Llanos de Hospital (15km). Finalment, la Sílvia Puigarnau coronarà en solitari l’últim tram d’11 km fins el cim de l’Aneto.

Per rebre-la, l’organització ha planejat una cinquena etapa, amb la guia Anna Moragues, en la que es realitzarà una excursió amb raquetes de neu des de Llanos de Hospital fins a Aigüalluts (7km).

 

Paraules clau:

Notícies relacionades