Back to top

Reserva de la Tierra entra en concurs de creditors

L'empresa investigada judicialment per la presumpta falsificació de distintius de garantia de diverses DO del Camp de Tarragona ha patit en els darrers mesos una aturada de vendes

Reserva de la Tierra, empresa embotelladora i comercialitzadora de vi ubicada a les Borges del Camp, ha presentat un concurs de creditors als Jutjats Mercantils de Tarragona. Segons apunta Crònica Global, l'empresa investigada judicialment per la presumpta falsificació de distintius de garantia de diverses Denominacions d'Origen de casa nostra, ha patit en els darrers mesos una aturada de vendes de la gran majoria de les seves marques de vins en supermercats arran de la investigació.

Així mateix, l'empresa ha tingut problemes de liquiditat i dificultat per accedir a finançament bancari. De fet, acumula, segons el mateix mitjà, 17 milions d'euros de deute. La investigació va iniciar-se el passat mes de juliol després d'una denúncia de la DO Montsant, la DOQ Priorat i la DO Terra Alta.

Durant els escorcolls a l'empresa, els Mossos d'Esquadra van intervenir desenes de milers d'ampolles amb un etiquetatge fals a més de bobines amb més de 3 milions de distintius falsos preparats per a l'etiquetatge de noves ampolles. Tot i que la investigació segueix sota secret de sumari, algunes informacions apunten que Reserva de la Tierra hauria introduït al mercat entre 8 i 10 milions d'ampolles cada any amb etiquetatge fraudulent.

Paraules clau:

Notícies relacionades