Back to top

Restauradors cambrilencs protesten contra el tancament de bars i restaurants

Una cinquantena de restauradors de Cambrils s'han concentrat al Mollet del Rec en contra del tancament dels seus establiments per contenir la pandèmia del Coronavirus

Una cinquantena de treballadors i propietaris del sector de la restauració de Cambrils s'han concentrat aquest dissabte al matí per protestar contra el tancament de bars i restaurants per part de la Generalitat i efectiu des de la matinada de divendres per contenir la pandèmia de la covid-19.

El propietari del restaurant Les Barques, Xavier Capella, ha incidit en el mal econòmic que comporta aquesta resolució per a tot el sector: "Quan abaixes la persiana deixes d'ingressar, però les despeses les has de seguir pagant". En aquest sentit, ha criticat que les decisions "no s'hagin pres des de la perspectiva dels empresaris i treballadors, sinó des dels despatxos de l'administració".

"Si cal, més vigilància"

Capella ha proposat que, si és necessari, es faci una vigilància molt més estricta del compliment de les mesures per garantir la seguretat sanitària i contenir la pandèmia, però ha reblat que "deixar gent sense feina i sense ingressos no és una solució". Davant d'això, continuen demanant ajudes econòmiques i fiscals per revertir aquests efectes.

Aquestes restriccions han obligat a bars i restaurants a tancar durant un període de 15 dies, en els quals només se'ls permet el servei a domicili o de recollida, en una decisió que consideren que es va avisar d'un dia per l'altre i això deixa els restauradors sense capacitat de previsió. 

A l'acte de protesta, s'hi han afegit també professionals del sector de l'estètica. El col·lectiu també hi ha volgut dir la seva i ha manifestat que és "una discriminació" que els facin tancar aquests negocis, ja que sempre, "fins i tot abans del coronavirus", han considerat la higiene una prioritat.


kia

Paraules clau:

Notícies relacionades