Back to top

Restringits els accessos a la Mussara i a les muntanyes de Prades

A causa de l'activació del Nivell 3 del Pla Alfa, els espais se sumen al Parc Natural de la Serra de Montsant, tancat des del passat divendres 12 d'agost, tot i que es reobriran el pròxim dilluns dia 15

Els accessos a la Mussara i a les muntanyes de Prades estan, des d'aquest dissabte, tancats per un perill extrem d'incendi forestal. El passat divendres ja es va informar del tancament del Parc Natural de la Serra de Montsant per la mateixa raó.

Tot plegat a causa que es preveuen altes temperatures i humitats relatives baixes al litoral i prelitoral de la demarcació de Tarragona. També hi ha previsió de possibles tempestes seques durant la matinada de dissabte a diumenge

Nivell 3 del Pla Alfa fins al dilluns

L'activació d'aquest nivell comporta, en els municipis on s'aplica, la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal i l'aturada dels treballs forestals. A més, hi ha diverses prohibicions, no es pot caçar ni d'encendre qualsevol mena de foc, inclosos fogons de gas i barbacoes d'obra. Tampoc es pot fumar ni acampar en terrenys forestals. En total, són 22 els municipis afectats al Baix Camp i 23 al Priorat. El pròxim dilluns dia 15 finalitzaran les restriccions d'accés i es desactivarà el Pla Alfa.

Consulta tots els municipis afectats 

Crida de Protecció Civil

El cos de Protecció Civil ha activat en alerta el Pla INUNCAT davant la previsió de pluges intenses aquesta tarda de dissabte. A més, el Pla INFOCAT es manté en alerta per un risc elevat d'incendis. Es demana a la ciutadania extremar les precaucions en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure per tal de minimitzar el risc.

Paraules clau:

Notícies relacionades