Back to top

Retiren a Cambrils 314 joguines que no complien la normativa

El dispositiu conjunt «Joguines segures» compta amb la participació  d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, Mossos i Policia Nacional

La Policia Local de Cambrils i l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat han retirat 314 joguines que no complien la normativa en matèria de consum per tenir deficiències en la seguretat, en les  instruccions o bé en l’etiquetatge. 

La intervenció es va portar a terme ahir dijous, 16 de desembre, en el marc del dispositiu conjunt «Joguines segures», que com ja és habitual també va comptar amb la participació d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, Mossos d’Esquadra  i el Cos Nacional de Policia.

L’objectiu de la campanya és comprovar que els articles exposats a la venda i adreçats als infants s’ajustin als estàndards de qualitat i seguretat, estiguin ben etiquetats i no es confonguin amb armes de foc.

joguines cambrils

L’actuació conjunta va consistir en la inspecció de diversos establiments del municipi que tenen a la venda articles adreçats a infants. A més de les 314 joguines intervingudes, es van retirar 53 mascaretes tèxtils que no complien la reglamentació. Tots aquests articles estan en dipòsit i es procedirà a la seva destrucció. 

En la mateixa operació també es van inspeccionar altres requisits administratius com ara la seguretat i els sanitaris. En aquest sentit, es van detectar infraccions en matèria de seguretat en tres establiments per tenir obstaculitzades les sortides d’emergència i també infraccions en matèria sanitària en dos establiments que disposaven de banys no practicables.  

La Policia Local recomana a les persones consumidores que comprin en establiments de confiança, parin molta atenció a l'etiquetatge i segueixin aquests consells de l’Agència Catalana de Consum:  https://consum.gencat.cat/ca/recomanacions/joguines-i-puericultura. 

Paraules clau:

Notícies relacionades