Back to top

Retiren els peixos del Pantà de Riudecanyes

Que aquests animals aquàtics es quedin sense oxigen podria suposar una alta mortaldat i que faci malbé la poca aigua que queda disponible

El Pantà de Riudecanyes es troba al 4% de la seva capacitat, la quantitat d'aigua més baixa de la seva història. Una aigua que serveix per a proveir d'aigua d'ús de boca els municipis de Duesaigües i Riudecanyes. A l'espera que plogui, cada vegada són més les mesures que implementen per tal d'estalviar i cuidar l'aigua. Aquest dilluns al matí, ha començat la darrera acció: retirar peixos del pantà. Que aquests animals hi visquin amb la poca aigua restant pot provocar, d'aquí a poc temps, que morin per falta d'oxigen i l'aigua quedi en mal estat

Les tasques s'han iniciat aquest matí, amb una barca de pesca marítima que ha estat traslladada expressament fins a l'embassament. Les espècies que s'estan retirant són invasores, que es calcula que representen al voltant del 95% de peixos vius en aquest moment al pantà. 

pantà riudecanyes octubre 2023 sequera

Aquesta és una mesura de prevenció que des de les institucions han estat esperant per aplicar, a l'expectativa que la situació millorés. En paral·lel, des de l'Ajuntament de Riudecanyes estan tirant endavant altres mesures, com la creació de pous. Unes actuacions que no han tingut el resultat esperat. Alhora, no descarten haver de recórrer a altres recursos, com ara cisternes.

Com que els peixos que es pesquen són d'espècies invasores, entren en procés de sacrifici. Per la seva banda, les espècies autòctones, que esperen que siguin mínimes, es retornen a l'aigua.

Paraules clau:

Notícies relacionades