Back to top

Retorna el confinament comarcal a partir de divendres

La consellera de Salut, Alba Vergés, subratlla que la decisió de fer un pas enrere es dóna davant de l'augment de la pressió hospitalària.

Aquesta tarda, la consellera de Salut, Alba Vergés ha confirmat la decisió del Procicat d'endurir, de nou, les restriccions per frenar el contagi de la covid-19. Es recupera el confinament comarcal, després de més de tres setmanes amb mobilitat per tot Catalunya en grups bombolla. La mesura serà vigent a partir d'aquest divendres 9 d'abril. 

Tot i aquest pas enrere, de moment l'enduriment de les restriccions no va més enllà. Es mantindran les vigents restriccions en els sectors del comerç, la restauració i l'oci. Des de la Generalitat de Catalunya han explicat que la nova mesura estarà vigent, almenys, fins al 19 d'abril a les 00.00 h.

Preocupació per la variant britànica

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha detallat que "la situació es preocupant a causa de l'augment preocupant de la nova variant britànica i la creixent pressió hospitalària"

La xifra actual d'ingressats de Covid a Catalunya és de 1.712, 458 dels quals són a les UCI. A aquestes xifres encara no s'hi veuen els efectes de la reobertura de la Setmana Santa. Vergés i Argimon han fet una crida a l'autoresponsibilitat de la ciutadania i han recordat que les mesures busquen evitar el contagi de la població. 

covid, confinament comarcal, infografia

Descarrega el PDF aquí

Paraules clau:

Notícies relacionades