Back to top

Un retrat de l'aire que respira el Camp de Tarragona

La Sala Santa Llúcia ha estat testimoni de l'aire que respira el Camp de Tarragona amb la projecció del documental La Vall del Francolí, l'alè del Camp. Un reportatge de Produccions Saurines que vol posar a la llum tot el que s'amaga darrere la indústria petroquímica.
Un reportatge de Produccions Saurines que vol posar a la llum tot el que s'amaga darrere la indústria petroquímica.

Fer una radiografia sobre l'impacte de la indústria petroquímica al Camp de Tarragona, tant en l'àmbit de la salut com en el del paisatge. Aquesta és la motivació del documental La Vall del Francolí, l'alè del Camp, que s'ha projectat aquest dimarts al vespre a la Sala Santa Llúcia. Un reportatge a càrrec de Produccions Saurines que vol posar en relleu les conseqüències de la presència d'aquesta indústria. "Aquí es produeix el 25% de la indústria química de tot l'Estat Espanyol i l'1% de la mundial, i no tenim ni una unitat mèdica que tingui en compte l'impacte dels focus de contaminació sobre la nostra salut", explica la periodista del documental, Jordina Arnau. "Hi ha un nivell de desinformació total per part de la població", afegeix Arnau.

Les directores del documental reconeixen que tot i que s'ha intentat contactar amb totes les entitats implicades, només han volgut participar activament entitats ecologistes i particulars, com és el cas de Cel Net o GEPEC. Precisament el documental vol donar veu a un debat ja present a la societat i fomentar-lo encara més per generar canvis. "Per sort cada vegada més gent té ganes de saber més i demanar més explicacions", diu Jordina Arnau. "És un tema que ha estat present durant anys en el dia a dia de les persones del Camp, i aquest documental vol ser un granet de sorra per ampliar el debat i arribar a un canvi de model econòmic", reconeix Elisenda Trilla, de Produccions Saurines.

La Vall del Francolí, l'alè del Camp ha estat enregistrat entre l'hivern de 2017 i l'estiu de 2018 i s'ha pogut dur a terme gràcies a una campanya de micromecenatge. 

Paraules clau: