Back to top

Reunions i treball en xarxa, primeres accions per créixer econòmicament

El Pla Estratègic de Desenvolupament socioeconòmic i d'ocupació de Reus té com a objectiu promoure el desenvolupament econòmic integral, intel·ligent i sostenible de la ciutat de Reus, però obert a tot el Camp de Tarragona, per establir aliances i treballar amb visió global i territorial.

Fa un any i escaig es va presentar un nou pla estratègic a la ciutat de Reus, centrat en el desenvolupament de 6 àmbits de caràcter socioeconòmic i d’ocupació del municipi. Els objectius són créixer econòmicament i oferir ocupació de qualitat. Fins ara, les accions principals han estat reunions i entrevistes amb agents empresarials i socials per començar a determinar línies d'actuació concretes.

Accions del Pla engegades

En l’últim any s’ha engegat un estudi sobre les necessitats als polígons industrials en què s’ha contactat amb 100 empreses i s’han dut a terme una vintena d’entrevistes. S’estan creant grups de treball en xarxa amb Espais d'Acció Col·lectiva, com ara la Cessetània, d’àmbit supramunicipal, o la Comunalitat Urbana Reus Sud. També s’han produït una trentena de trobades amb representants de gremis i col·legis professionals.

El desenvolupament del pla, que compta amb l’ajut i suport d’empreses externes i amb la col·laboració del Mas Carandell, té presents aspectes com ara la compra de km0, la relació directa entre empresa i Ajuntament amb un nou punt d'atenció a l'edifici de l'Antic Hospital al carrer Sant Joan i amb nous canals de comunicació digitals, l’economia cooperativa i solidària o la posada en funcionament de l’Escola d’Oficis i del Consell de la FP per combatre la desocupació amb formació.

Paraules clau:

Notícies relacionades