Back to top

Reus acollirà una de les 107 mobilitzacions de l'11-S

El passeig Misericòrdia serà l'escenari d'una de les concentracions previstes per les entitats independentistes. Per participar-hi cal inscripció prèvia, una mesura per garantir la seguretat de l'acció. Amb tot, els veïns no ho veuen clar.

La COVID-19 amenaçava les mobilitzacions previstes per la Diada Nacional de Catalunya que des de fa anys s'han anat organitzant en el marc del procés independentista que viu el país. Aquest dimecres, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié, ha tret pit de la capacitat de reinvenció dels actes de protesta de l'11-S i ha anunciat 107 mobilitzacions estàtiques arreu del país. Una d'elles tindrà lloc a Reus. 

Concretament l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI han organitzat una concentració al passeig Misericòrdia que tindrà lloc divendres vinent, 11 de setembre, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, i que tindrà el seu punt àlgid a les 17.14 h. Amb tot, l'accés serà restringit, i caldrà inscriure's en aquest enllaç. De fet, només s'hi admetran 200 persones. 

Cartell 11S 2020

Crítiques dels veïns

Tot i que l'organització està preveient un nivell extrem de mesures de seguretat per evitar contagis de la COVID-19 (distància de seguretat, mascareta obligatòria i gel hidroalcohòlic a disposició de tothom), a alguns veïns del passeig Misericòrdia no els fa gràcia l'acte de divendres vinent. Asseguren que no es podrà garantir l'aforament limitat, i temen que hi hagi grups nacionalistes espanyols que vulguin boicotejar l'acte. 

Paraules clau:

Notícies relacionades