Back to top

Reus acorda reclamar una comissió d'investigació sobre l'explosió a IQOXE

El plenari d'aquest divendres ha aprovat una proposta de resolució presentada per Ciutadans que reclama al Parlament de Catalunya que s'impulsi la investigació necessària per esclarir els fets a La Canonja.
iqoxe

El Ple de Reus acorda reclamar una comissió d'investigació sobre l'explosió a IQOXE. Ricardo López, regidor de Ciutadans, ha presentat la proposta de resolució per reclamar mesures de seguretat més eficients a l'entorn de la indústria química del territori .

Tot plegat 10 dies després de l'explosió a La Canonja que va deixar tres víctimes mortals. Aquest mateix divendres, els regidors del plenari han fet un minut de silenci en memòria dels morts en l'accident químic. 

López ha volgut deixar clar que fiscalitzarà l'acció al Parlament, deixant clar que el govern de la Generalitat pot tenir els dies comptats atenent a la situació judicial al voltant de la figura del President Torra. Tot i defensar el treball de la indústria química, també ha volgut posar sobre la taula la necessitat d'optimitzar els processos de control de situacions com les del passat 14 de gener. 

La CUP i el PSC, contundents

Andreu Martín, el portaveu del grup socialista a l'Ajuntament de Reus, ha evidenciat que la confiança amb la indústria química s'ha trencat. "El que podíem imaginar és que hi hagués un episodi de fuites o que una explosió que derivés en un gas tòxic, però mai que metralla de centenars de quilos aterrés a 3 quilòmetres de la química". 

Edgar Fernández també ha fet una crítica com a territori: "Ens toca a nosaltres exigir i construir el futur". Assegura que "el model nuclear i químic està obsolet" i insisteix que "no s'ha de ser alarmista però no podem negar que el que ha passat pot tornar a passar, i que el fet que sigui extraordinari no representa cap seguretat". 

Aprovació per unanimitat

Després dels parlaments de tots els grups ha intervingut Dolors Vázquez, regidora de Seguretat de l'Ajuntament, en nom del govern municipal. Vázquez ha assegurat que "cal donar resposta als fets" però també és partidària de fer aquest tipus d'estudis i anàlisis en l'àmbit dels experts i no la política. 

Tots els grups han donat suport a la proposta de resolució presentada per Ciutadans. 

Paraules clau:

Notícies relacionades