Back to top

Reus acull el waterpolo internacional amb el HaBaWaBa

Reus esdevindrà el nucli del Waterpolo al juliol de l'any vinent amb el Festival HaBaWaBa Spain. El torneig de referència a Europa d'aquest esport d'aigua de les categories benjaví i aleví. La ciutat acollirà fins a 600 participants europeus, entre jugadors i tècnics i es disputaran més de 200 partits. El lloc escollit per dur a terme el torneig serà el Club Natació Reus Ploms.
Festival Internacional de waterpolo HaBaWaBa

HaBaWaBa, acrònim de Happy Baby Water Ball. Així es diu el prestigiós torneig europeu de Waterpolo que Reus albergarà des de l'1 al 6 de juliol de l'any vinent. Un campionat que es durà a terme a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms en el marc dels actes del centenari del club reusenc.

Els esportistes, procedents de diversos països d'Europa, tenen entre 9 i 12 anys i competeixen en les categories benjamí i aleví. Els joves seran els protagonistes de l'esdeveniment.

S'esperen fins a 600 participants, entre jugadors i tècnics, la qual cosa significaria al voltant de 42 equips d'arreu del continent i més de 200 partits.

Aquesta és la segona edició del torneig. L'any passat es va dur a terme per primera vegada a la Piscina Municipal de Montjuïc, Barcelona i el seu propòsit és promocionar el Waterpolo i consolidar-lo entre les noves generacions.

"Volem trabsmetre els valors de l'esport, buscar la connexió entre persones de diferents llocs i sobretot, promocionar el nostre esport, el waterpolo", explica el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena.

Es tracta d'una competició que pretén prioritzar el bon ambient, la diversió i el joc net en paral·el al torneig. Per això, els esportistes passaran una jornada al parc d'atraccions Port Aventura.

Paraules clau: