Back to top

Reus analitzarà amb perspectiva de gènere els pressupostos municipals

Una empresa externa realitzarà un informe per conèixer quines són les mancances en clau d'igualtat als pressupostos municipals.

L'Ajuntament de Reus aposta per millorar la igualtat entre dones i homes en els seus pressupostos, i per això inicia una anàlisi del pressupost municipal amb visió de gènere.

L'objectiu és conèixer quin és el grau de desigualtat en els pressupostos, saber si s'adapten a les necessitats diferenciades segons el sexe, evitar la discriminació i millorar la transparència.

Uns objectius que, segons la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, volen donar a resposta a tres qüestions: "els pressupostos tenen en compte les desigualtats existents en la societat entre homes i dones?, contribueixen a assolir la igualtat d'oportunitats independentment del gènere?, contemplen indicadors per mesurar l'impacte dels pressupostos sobre homes i sobre dones?".

Conclusions i recomanacions

ajuntament reus plaça mercadal

Un cop fet l'anàlisi s'obtindran unes conclusions que permetran fer actuacions que, segons la regidora de Participació i Bon govern, Montserrat Flores, "permetran incorporar canvis per introduir la perspectiva de gènere en els programes pressupostaris".

D'altra banda, el consistori vol vetllar per la transparència i la transversalitat entre regidories i a partir d'aquesta acció "visualitzarem les pròpies polítiques de l'Ajuntament a través del pressupost", segons declara la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, "al final són la cara visible del govern", afegeix.

L'estudi del pressupost municipal amb visió de gènere, s'ha encarregat a un equip vinculat a la Universitat de Barcelona i està previst obtenir els resultats a finals d'estiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades