Back to top

Reus aposta per l'art urbà

L'Ajuntament de Reus vol fomentar una ciutat educadora a través de projectes artístics com són l'Street Galllery, que tindrà nous formats, i una nova edició del concurs de pintures horitzontals, que es durà a terme a les escoles.

La Regidoria de Salut i Ciutadania vol continuar projectant a la ciutat l'art convergent dels artistes més joves i és per això que a partir del programa Llambordes, presenta tres nous formats de l'Street Gallery, on els protagonistes tindran més llibertat per deixar volar la seva imaginació.

Segons explica Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, la primera vesant sigui purament street art, i per tant, es podran veure intervencions de grafiti o obres murals. Una altre oberta a diferents tècniques i disciplines artístiques que tinguin un fil conductor i la tercera opció és acollir propostes d'un o més artistes que proposin un projecte concret i adaptat a l'espai del Vapor Vell.

Les mostres es faran al Vapor Vell, a peu de carrer, amb l'objectiu de valorar la zona i crear una interacció amb els ciutadans.

Nova edició Pintades Horitzontals

D'altra banda també s'ha presentat la nova edició del concurs horitzontal de pintures, que enguany es farà a les escoles Maria Fortuny, Misericòrdia i Eduard Toda, que tal com ha declarat el regidor d'Educació, Daniel Recasens, "té com a objectiu posar en valor l'educació, evitar la segregació escolar i formar un nou espai educatiu per la canalla.

El termini d'inscripció estarà obert des del 17 de febrer fins al 16 de març i hi podran participar artistes que tinguin entre 18 i 40 anys que presentin un projecte gràfic que es pugui adaptar a qualsevol de les tres pistes on es realitzarà la intervenció.

Paraules clau:

Notícies relacionades