Back to top

Reus aposta pel 'Temps per cures' i la conciliació familiar

Sota la premissa de tenir temps per a un mateix i poder conciliar el temps personal i el laboral, s'oferirà el servei a famílies amb infants a càrrec d'entre 0 i 14 anys.

En coordinació amb la conselleria d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus impulsa el programa 'Temps per cures'. Sota la premisa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d'entre 0 i 14 anys en diversos punts de la ciutat i amb activitats diverses.

Per a aquest programa, des de la Generalitat doten als ajuntaments de recursos econòmics per tal que puguin oferir o ampliar els serveis de cures a la canalla fora d’horari escolar. D’aquesta manera es vol promoure la corresponsabilitat de l’administració pública en les cures d’infants i d’adolescents.

Vuit serveis, amb opció a ampliar-los

El programa a Reus s'ha adaptat sota l'eslògan 'Respira, tens temps', amb l'objectiu de posar-se a la pell de les persones que pateixen més per a poder conciliar, que generalment és el cas de les dones.

Els serveis del programa comencen a Reus amb les 'Tardes d'estiu' amb tres localitzacions diferents: als centres cívics Ponent, Mestral i Mas Abelló; ABCD Jocs, a la Biblioteca Pere Anguera, i Casals d’estiu de primera infància, a les escoles bressol l’Olivera i la Ginesta. De cara al setembre, l'oferta s'ampliarà fins a vuit serveis, que es repartiran entre els centres cívics i Mas Pintat, deixant la porta oberta a crear més activitats.

Paraules clau:

Notícies relacionades