Back to top

Reus aprova el conveni per traspassar el Sant Joan

El ple d'aquest dilluns, en sessió extraordinària, ha donat llum verda a iniciar els tràmits per tal que la gestió de l'hospital passi a dependre del CATSalut. S'ha aprovat amb els vots a favor del govern, Ciutadans, l'abstenció de la CUP i el vot en contra del PSC.
Plenari

Aquest matí s'ha aprovat al plenari de Reus el conveni que ha d'iniciar els tràmits de traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus. L'únic punt de l'ordre del dia ha tirat endavant amb els vots a favor del govern i Ciutadans, l'abstenció de la CUP i el vot en contra dels socialistes. De fet, el PSC s'ha encarat molt durament amb el govern pel que consideren una nova pèrdua de capitalitat per la ciutat. 

El PSC carrega contra la decisió del govern de desprendre's de l'Hospital Sant Joan. Asseguren els socialistes que a cinc anys per exhaurir el crèdit de la construcció de l'equipament la mesura és devastadora per a bona part de les entitats i fundacions que hi ha al voltant de SAGESSA. Consideren que es perd capitalitat i que tot plegat respon a una manca de voluntat política.

Tot el que has de saber del tràspas del Sant Joan

Guaita també ha volgut deixar clar que a la resta d'equipaments sanitaris de Catalunya també tenen problemes econòmics, perquè es tracta d'un servei deficitari en l'àmbit públic.

La CUP s'absté

Una tesi que també recolza la CUP. Marta Llorens, la seva portaveu, recorda que van ser els primers a demanar que Reus es desprengués del Sant Joan, però alerta que no s'ha anat al quid de la qüestió: la manca de finançament del sistema pública sanitari català. Marta Llorens ha estat molt crítica amb com s'ha gestionat el "problema econòmic" del Sant Joan. 

Des de Ciutadans han volgut recordar que existeixen dubtes sobre la gestió de la sanitat pública a Reus. I han posat sobre la taula INNOVA i els pressumptes casos de corrupció al seu voltant. 

Una solució integral

Tot plegat en una sessió extraordinària amb un únic punt a l'ordre del dia: Comissió Informativa de Benestar Social i Ciutadania. Conveni regulador de les diferents operacions i actuacions entre l'administració de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Reus amb la finalitat de reordenar el sistema públic de salut de Reus i la seva àrea d'influència.

Una decisió que el govern, a través del regidor de Salut, Òscar Subirats, ha defensat en tot moment. Subirats ha volgut deixar clar que la ciutat no es pot fer càrrec de la gestió sanitària d'un hospital com el de Reus i ha defensat que sigui el CATSalut qui se n'ocupi. Només així, diu, es pot mantenir la cartera de serveis i activitat assistencial i el lloc de feina dels professionals del Sant Joan.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades