Back to top

Reus aprova el projecte tècnic de la Zona de Baixes Emissions

Amb un pressupost total de 850.000 euros, la ciutat acompleix així amb la necessitat de regular la mobilitat urbana que, per llei, han de fer els municipis de més de 50.000 habitants

Càmeres de lectura de matrícules, senyalització, sensors de qualitat de l'aire... el projecte tècnic de la Zona de Baixes Emissions a Reus inclou un paquet important d'inversions que tenen un pressupost de 850.000 euros.

La licitació d'aquest projecte es farà en dos lots, un que contempla la instal·lació d'una vintena de càmeres de lectors de matrícula distribuïts en 14 punts, 9 càmeres panoràmiques i 1 pantalla digital informativa d’informació interactiva en les principals rotondes de la ciutat. El projecte preveu 8,2 km de fibra òptica per garantir la connectivitat dels dispositius. També s'inclou tota la senyalització fixa necessària amb 120 senyals de zona de baixes emissions, 44 senyals d’informació de lectura matrícula i 36 senyals d’informació de gravació per videovigilància de trànsit.

El segon lot contempla el subministrament, instal·lació, execució i posada en servei de 5 antenes i 1 network server per implantar una xarxa LoRaWAN, 10 estacions base per a la monitorització de la qualitat de l'aire, so i altres paràmetres ambientals, 2 estacions meteorològiques per mesurar els paràmetres meteorològics i 3 pantalles digitals informatives d’informació interactiva en les principals entrades de la ciutat.

Amb aquestes inversions s'acompleix amb el mandat legal que tenen totes les ciutats de més de 50.000 habitants d'establir una zona de baixes emissions. En el cas de Reus, el projecte compta amb finançament Next Generation de la Unió Europea. 

Paraules clau:

Notícies relacionades