Back to top

Reus arrenca el seu primer estudi sobre la qualitat de l'aire

Durarà quatre setmanes i serà possible gràcies a la instal·lació de 25 punts mesuradors de concentracions d'òxids de nitrogen.

Ara que es comença a normalitzar l'activitat a nivell general, la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat un estudi per mesurar la qualitat de l'aire de Reus en diferents punts de la ciutat i saber l'índex en el qual es troba la contaminació atmosfèrica.

25 aparells de mesura durant quatre setmanes

Tot això serà possible gràcies a la instal·lació de 25 aparells de mesura que es distribuiran durant quatre setmanes en diversos llocs de la ciutat com per exemple la Plaça Mercadal, el Parc Sant Jordi o el Raval Santa Anna i que permetran mesurar les concentracions d'òxids de nitrogen.

qualitat aire

L'estudi té una inversió de 6.200 euros i els resultats obtinguts són la mitjana del període que han estat exposats. És per això que passades aquestes quatre setmanes i segons les conclusions de les dades analitzades i el mapa obtingut, el consistori decidirà si fer una contractació més allargada en el temps o implantar canvis per millorar la qualitat de l'aire i per tant la qualitat de vida de la ciutadania.

Paraules clau:

Notícies relacionades