Back to top

Reus assumeix en solitari tot el pla de reactivació

L'Ajuntament de Reus ha aprovat l'autofinançament de tot el Pla de Reactivació Econòmica per afrontar les conseqüències de la Covid-19

L'Ajuntament de Reus ha aprovat l'autofinançament de tot el Pla de Reactivació Econòmica i social per reparar els estralls de la pandèmia. El plenari de Reus sosté el seu compromís amb el pla de reactivació econòmica i social, que suposa una mobilització de fins a 4,5 milions d'euros.

Davant la demora del govern espanyol per a l'ús dels romanents de tresoreria dels municipis, Reus jugarà la carta de l'autofinançament. La decisió del plenari d'afrontar el finançament en solitari permet a la ciutat no haver d'esperar l'autorització del govern espanyol per a l'ús dels romanents de l'any 2019.

Pla telemàtic municipal de l'Ajuntament de Reus

Al plenari del d'aquest divendres, el govern municipal ha aprovat l'autofinançament al·legant una capacitat financera suficient per afrontar en solitari aquest projecte econòmic i social. Per poder tirar endavant el Pla de Reactivació amb els recursos suficients, s'han agafat fons provinents del 20% del romanent de tresoreria de l'any passat, l'aportació d'empreses municipals i exempcions fiscalsTambé ha calgut una reinterpretació del pressupost municipal per acabar de completar les peces del trencaclosques.

L'oposició reclama més participació, tot i donar suport al Pla

Des de l'oposició, els grups han donat el vistiplau al pla que ha de reconstruir els danys econòmics i socials ocasionats per la crisi del coronavirus i també reactivar la ciutat per sortir-ne reforçada. No obstant, des del PSC i la CUP es reclama una major participació de tots els grups municipals a l'hora de plantejar el Pla i el canvi en els pressupostos. 

El Pla d'Inversions del 2020 ha quedat ampliat fins a 1 milió d'euros i això permetrà a la ciutat dur a terme nous projectes en els àmbits d'urbanisme, cultura i seguretat i alhora fer una passa verda cap a una ciutat més sostenible. 

Paraules clau:

Notícies relacionades