Back to top

Reus avança cap a l'smart city amb 16 punts de Wifi gratuits

MAR ROVIRA

Reus fa un pas endavant en la seva voluntat de convertir-se en una smart city. Des d'avui s'ha posat en marxa el servei de wifi gratuït. Són 16 punts repartits pel centre de la ciutat. Els usuaris podran connectar-se una hora diària a través de l'aplicació "Reus Wifi" o mitjançant els tiquets i promocions que oferiran els comerços de la ciutat. 

La primera fase del projecte d'implantació de Wifi gratuït a la ciutat ja està en marxa. La xarxa està repartida pel centre del municipi. En concret són 16 punts d'accés a Internet com per exemple a la Plaça del Mercadal, al Raval de Jesús, al teatre Bartrina o el parc Sant Jordi, entre altres. L'ajuntament ha cedit els espais públics a l'empresa Telenet Sistemas, la qual gestionarà el servei,  a canvi de cobrir el cost del projecte xifrats en uns 25.000 euros.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, l'aplicació "ReusWifi" conté informació de la ciutat i publicitat, la qual podria ser vetada en cas que el consistori cregui que no hi té cabuda institucional.  Per altra, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Calella, ha destacat que els usuaris hauran de descarregar-se l'aplicació "ReusWifi" per poder navegar gratuïtament durant una hora. També ho podran fer a través d'una compra mínima als 150 comerços del Tomb de Reus, adherits de moment a aquesta iniciativa.

D'altra banda, els regidors han assenyalat que s'han produït unes 3000 connexions durant la primera setmana en proves. Per això, creuen que el servei tindrà una massiva resposta per part de la ciutadania. Per tot plegat, no descarten ampliar la xarxa a altres punts de la ciutat de cara el proper any.