Back to top

El Reus 'B' torna a Nacional Catalana onze anys després

El filial del Reus Deportiu Miró, que competia a Primera Catalana, tornarà a jugar a Nacional Catalana. Ho farà amb un equip jove, formats al Reus i dirigits per Ramon Margalef.

El Reus Deportiu Miró comptarà amb el filial a la Nacional Catalana, la màxima categoria de l'hoquei català, -i tercera categoria en l'àmbit estatal-. El Reus B va aconseguir aquesta fita després de superar el Roda de Ter en la final de l'ascens del passat mes de juny. El projecte, però, es va iniciar la temporada passada. "L'any passat es va aturar la lliga per culpa de la pandèmia quan anàvem segons, a un punt del líder", comenta Ramon Margalef, entrenador del Reus Deportiu 'B'. 

Enguany, amb una lliga més breu, el Reus es va quedar a les portes de l'ascens directe, però ho va acabar aconseguint a través del playoff amb un equip amb ADN Reus Deportiu. "L'equip de l'ascens té jugadors com el Ferran Giménez, el Gerard de Sivatte o el Pol Cabré, gent que porta tota la vida al Reus. I la idea del club era aconseguir aquest l'ascens amb jugadors de casa", assegura Margalef.

El bloc es manté 

En l'any del retorn a la Nacional Catalana, Margalef es marca com a objectiu "estar el més amunt possible", tenint en compte que "és un equip molt jove i sense experiència a la categoria". Precisament, el bloc de l'equip serà pràcticament el mateix, amb la reincorporació de Pau Pellicer i Roger Chavalés, que havien marxat cedits al CP Areces de l'OK Lliga Plata

La utilitat del filial no és cap altra que "els jugadors júniors tinguin minuts amb un equip sènior" i, d'aquesta manera, "es formen ràpidament i tenen experiència en jugar amb gent més gran", rebla Margalef. "I si Jordi Garcia els necessita, ja estan preparats", conclou. 

Fotografia: Reus Deportiu 

Paraules clau:

Notícies relacionades