Back to top

Reus cada cop més acomodada amb el vehicle elèctric

BERTA TREIG

La realitat del vehicle a Reus avança, però a poc a poc. L'any passat es van registrar a la ciutat un total de 2.200 recàrregues i ja són 110 els conductors que es beneficien dels avantatges de la targeta que ofereix l'Ajuntament a aquests usuaris. Des del consistori ja es treballa per millorar els serveis que s'ofereixen actualment i per adaptar cada cop més la ciutat a una conducció sostenible. 

L'Enric Caballé és un dels 110 usuaris que recarreguen habitualment el seu vehicle elèctric a Reus. Una facilitat que ofereix l'Ajuntament per impulsar el concepte de ciutat sostenible mitjançant una targeta que permet l'accés il·limitat a tots els aparcaments de forma gratuïta i també la recarrega a qualsevol de les 10 estacions de què disposa la ciutat. L'escassa despesa que li suposa el vehicle i el seu compromís amb el medi ambient van fer que l'Enric finalment es decidís per aquesta alternativa. 

El 2015 es van registrar un total de 2.200 recàrregues als emplaçaments públics de la ciutat, una xifra que s'espera que vagi en augment enguany. Per fer-ho possible Reus aposta per la redacció d'un Pla Específic per al vehicle elèctric que comportarà la cerca de nous punts de recàrrega i la millora del servei. De moment els primers passos han estat la implantació de dues estacions ultraràpides a la Plaça Llibertat i a Riera Miró, les quals permeten carregar tota la bateria del vehicle amb tant sols mitja hora. 

Per a molts d'aquests conductors el pas més important arribarà amb l'entrada en vigor d'una targeta única a tot el territori. Una opció que encara no existeix però que facilitaria la mobilitat i impulsaria la implantació d'uns vehicles que arrelen a poc a poc.