Back to top

Reus celebra el Dia Mundial de la Poesia amb Gabriel Ferrtaer i el CNL

Els alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Reus han traduït i recitat el poema "Sí puc" en les llengües dels seus països i regions d'origen.

la Biblioteca Xavier Amorós ha acollit l'acte de commemoració del Dia Mundial de la Poesia a Reus organitzada pel Centre de Normalització Lingüística. Els alumnes del centre han recitat, i traduït prèviament, el poema "Sí, puc" de Gabriel Ferrater en la seva llengua materna. D'aquesta manera s'ha pogut escoltar aquests versos en armeni, polonès, àrab o gallec, entre d'altres.

Així, Reus se suma a l'acte central de l'Any Ferrater que va tenir lloc aquest dilluns a Barcelona on també es van recitar el mateix poema en 22 idiomes diferents. Una activitat que s'ha repetit en altres punts de Catalunya i que serveix per apropar la llengua catalana i l'obra d'aquest poeta a altres cultures.

recital de Gabriel Ferrtaer en diferents idiomes pels alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Reus

Anna Saperas, directora del CNL a Reus explica que l'activitat és una manera de "donar valor a les llengües d'aquests alumnes que estan aprenent català perquè poden llegir un poeta català en la seva llengua i, per tant, és una activitat enriquidora per ambdós costats".

Durant l'acte es van recitar altres poemes de Gabriel Ferrater per part d'altres personalitats i va finalitzar amb l'actuació de la Coral Canta amb el Cor, formada per persones catalanoparlants i alumnes de català.

Paraules clau:

Notícies relacionades