Back to top

Reus celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer

La ciutat de Reus, acreditada com a "Ciutat solidària amb l’Alzheimer” des de l’any 2016, se sumarà el proper dilluns, 21 de setembre, al Dia Mundial de l’Alzheimer

Aquesta data, instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease Internacional (ADI), té l'objectiu de donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Per aquest motiu, el 16, 17 i 18 de setembre, el Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria de la Fundació Rosa Maria Vivar, gestionats per l’Associació d'Alzheimer i altres trastorns neurocognitius Reus i Baix Camp, organitzen la campanya gratuïta de salut cognitiva “Cuida el teu cervell”, amb l’objectiu de promoure la prevenció i la detecció precoç de la malaltia. A més a més, el 21 de setembre, la façana del Gaudí Centre s’il·luminarà de color verd, a petició de l’Associació d'Alzheimer i altres trastorns neurocognitius Reus i Baix Camp i de la Regidoria de Benestar Social. 

La campanya “Cuida el teu cervell”

La campanya “Cuida el teu cervell” consisteix en una valoració neuropsicològica d’screening d’entre 30 i 40 minuts que pot sol·licitar tothom que tingui cinquanta anys o més. En aquesta valoració s’administraran test d’atenció, memòria, llenguatge i orientació, per tal de poder detectar possibles alteracions cognitives de forma primerenca. 

Com a mesures extraordinàries, amb motiu de la pandèmia generada per la Covid-19, el centre ha establert un protocol d’entrada exhaustiu adreçat a totes les persones participants en la campanya.

Enguany, es requereix demanar cita prèvia trucant al número de telèfon del centre, el 977 31 76 03, o a través del correu electrònic unitatdelamemoria@alzheimer-reus.org.

Més informació

Il·luminació de la façana del Gaudí Centre de color verd 

El Gaudí Centre s’il·luminarà de color verd el 21 de setembre amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer. Aquest equipament va reprendre el calendari d’il·luminacions extraordinàries de la façana el 21 de juny, després que quedés interrompuda arran de la Covid-19. Es tracta d’una manera molt visible que té la ciutat de sumar-se a diferents commemoracions internacionals. Per facilitar aquesta iniciativa, aquest hivern passat es va realitzar un canvi en la il·luminació de la façana i es va incorporar amb un nou sistema d'enllumenat led que permet oferir un gran ventall de gammes cromàtiques, tant pel que fa a colors, com d'intensitat i freqüència del canvi de tonalitats. 

L’alzheimer

La demència es refereix a un conjunt de símptomes que apareixen a conseqüència d’un dany o malaltia neurològica. Existeixen uns cent tipus de demències i la malaltia d’Alzheimer, o simplement alzheimer, és la més comuna. En general, l’Alzheimer es diagnostica en persones majors de seixanta-cinc anys, malgrat que hi ha casos d’aparició precoç, els quals, tot i que amb menor prevalença, es poden donar força abans.

Paraules clau: