Back to top

Reus celebrarà el Dia Internacional del Voluntariat

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i de la societat
cartell Dia del Voluntariat

Aquest divendres, 10 de desembre, a les 17.30 h a la Sala Santa Llúcia (Raval de Robuster, 34) s'organitza l'acte institucional amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat. Un esdeveniment, obert a tothom i gratuït, organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Durant la tarda, s’hi podrà visitar una mostra per donar a conèixer tothom la feina que fan les entitats que treballen amb el Punt de Voluntariat. A més, també s’hi farà un acte de reconeixement al voluntariat, dinamitzat pel grup Impro Acatomba, companyia de teatre improvisat, en què es presentarà un vídeo que explica en primera persona l'experiència d'entitats i persones que fan voluntariat i hi actuaran Down Revolution, Moixiganga de Reus i Paula Fitzz.

Dades del Punt de Voluntariat

Des de l'1 de gener fins al 30 de novembre d'aquest any 2021, s'han inscrit 122 noves persones per tal de fer voluntariat a través del Punt de Voluntariat, que en l'actualitat té una borsa amb 153 persones inscrites. D'aquestes 153 persones, inscrites l'any 2020 o aquest any 2021, 62 han fet o estan fent voluntariat en aquests moments en alguna de les 60 entitats d’àmbits molt diversos (diversitat funcional, pobresa, gent gran, infància, joventut, etc.) disposades a rebre persones voluntàries.

Pel que fa al perfil de les persones voluntàries, de les 122 persones inscrites enguany, 69 són dones i 53, homes. Pel que fa a les edats, una és menor de divuit anys; trenta-cinc tenen entre 18 i 30 anys; vuitanta-dos, entre 31 i 65 anys, i tres són majors de 65 anys.

Horari d'atenció del Punt de Voluntariat

L'objectiu d'aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d'atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l'oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials facilitant el contacte amb possibles persones voluntàries que poden ajudar a implementar els seus projectes.

El Punt de Voluntariat està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l'horari d'atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h.

Voluntariat inclusiu

Enguany, per primera vegada, el Punt de Voluntariat de Reus ha començat a promoure el voluntariat inclusiu. Aquesta modalitat de voluntariat consisteix en el fet que persones usuàries de les entitats socials de la ciutat fan voluntariat en altres entitats socials de les quals no són usuàries. Des del mes de gener, en què es va posar en marxa aquesta nova iniciativa, fins al 30 de novembre, 58 persones s'han inscrit al Punt de Voluntariat de Reus per fer voluntariat inclusiu a Reus.

Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre

L'Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de tots els vessants. Així, amb la commemoració d'aquest dia, l'Assemblea General de les Nacions Unides invita als governs a impulsar aquesta diada per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i de la societat.

Paraules clau:

Notícies relacionades