Back to top

Reus celebrarà la Festa del Reciclatge

Serà una jornada d'activitats educatives i lúdiques per conscienciar els més petits de la necessitat de reduir, reutilitzar, reciclar i fomentar l’hàbit de separar els residus

La Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient organitza aquest dissabte, 21 de maig, de les 10.30 a les 13.00 del matí i de les 16 a les 20 hores, la Festa del Reciclatge a la plaça de la Llibertat. Una jornada d'activitats educatives i lúdiques per conscienciar de la necessitat de reduir, reutilitzar, reciclar i fomentar l’hàbit de separar els residus a les nostres llars.

Una jornada plena d'activitats

Al llarg del dia es duran a terme tallers per als més petits, jocs i sortejos per finalitzar amb una mini disco infantil que de la mà d’un grup d’animadors inclourà coreografies i jocs de màgia.

En el decurs de la jornada es podrà visitar també la carpa de la nova campanya “Reus, recicla bé”, on dos educadors ambientals resoldran els dubtes més freqüents sobre la separació de residus, repartiran bosses i cubells d’orgànica per reciclar i recolliran els suggeriments dels veïns i veïnes que s’acostin.

Entre els principals atractius de la festa hi haurà:

  • L’inflable “Pop del reciclatge. Recicla aprenent”. Amb aquest inflable, l’Agència de Residus de Catalunya posa a l’abast dels nens i nenes una eina, que de forma lúdica i pedagògica, vol ajudar que els més petits adquireixin hàbits que els hi permetin interioritzar la recollida selectiva dels residus com a una acció quotidiana en les seves vides. A l’interior del pop els infants aprenen a separar residus i a dipositar-los al contenidor corresponent accedint-hi lliscant per tobogans perquè sigui més divertit.
  • La ruleta del reciclatge. Joc de preguntes i respostes sobre reciclatge. Qui resolgui correctament els enigmes de la ruleta es podrà emportar un bolígraf fet amb el reciclatge de les d’ampolles  PET d’Ecoembes, embuts per al reciclatge d’oli i entrar en el sorteig d’un petit contenidor per a la llar d’Ecovidrio. Es faran dos sortejos, un al matí i un a la tarda.
  • Taller de sabons casolans. Es podrà fer sabó casolà a partir d’oli usat i personalitzat amb els elements naturals que triïn. Els nens i nenes s’emportaran el sabó que produeixin.
  • Taller del joc del reciclatge. Per aprendre de forma divertida a reutilitzar. Els nens i nenes fabricaran el seu propi joc a partir d’envasos per a jugar.

Al llarg de tot el dia també hi haurà un taller de dibuix sobre el reciclatge de l’oli i per refrescar-se es posarà a l’abast dels assistents una font d’aigua freda- KM0, gràcies a la col·laboració d'Aigües de Reus. Consulta els horaris dels diversos tallers i activitats en aquest enllaç.

Paraules clau:

Notícies relacionades