Back to top

Reus, Ciutat Amiga de la Infància

L'Ajuntament ha estat reconegut per la seva feina en protegir i garantir el compliment dels drets dels 20.000 infants i joves reusencs.

La Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància han atorgat el reconeixement "Ciutat Amiga de la Infància" a l'Ajuntament de Reus, en el marc de la IX Convocatòria de Reconeixements 2021-2025. Amb motiu de la pandèmia, l'acte d'entrega d'aquest guardó serà virtual i es farà el 14 de juliol a les 12.00 h.

La carta enviada destaca la feina transversal feta per l'Ajuntament per tal d'aconseguir aquest reconeixement, especialment aquest darrer any: "Sabem que ha estat un any molt difícil i que heu estat a primera línia donant resposta a les necessitats de la ciutadania, sense deixar enrere els nens i nenes".

El consistori aprova el Pla Local de la Infància i l'Adolescència 

En aquesta mateixa línia de treball, el 22 de gener d’enguany, el Ple de l'Ajuntament de Reus va aprovar el primer Pla Local de la Infància i l'Adolescència (PLIA), un requisit imprescindible per rebre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància. El PLIA és un treball transversal, coordinat per la Regidoria de Benestar Social i que compta amb un equip motor format per les regidories de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Salut i Ciutadania, Seguretat i Convivència i Educació. 

L’objectiu d’aquest pla és millorar l’atenció que es fa als 20.000 infants i joves d’entre 0 i 18 anys que aproximadament viuen a la ciutat i que representen una cinquena part de la població total, de manera especial als que viuen en situació de vulnerabilitat i de risc.

El reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància valora la tasca dels governs locals, en aliança amb altres actors, i en especial, amb els seus destinataris, nens i nenes, per protegir i garantir el compliment dels seus drets i liderar un procés continu en la implementació de polítiques, en qualsevol circumstància, que tenen un impacte tangible en el seu benestar.

El fet de formar part de la xarxa de Ciutats Amigues de la infància implica compartir una mateixa visió: que cada nen, nena i adolescent pugui desenvolupar-se plenament a la seva ciutat i comunitat, perquè el progrés de la infància és el progrés de tothom.

Paraules clau:

Notícies relacionades