Back to top

Reus col·labora en el programa de Gestió Alimentària de la Fundació Espigoladors

La primera col·laboració amb l’entitat té lloc aquest divendres 1 de maig, en què la fundació donarà al Programa de Gestió Alimentària 1.000 pots de compota de poma
compota

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus obre una nova línia de col·laboració del Programa de Gestió Alimentària Responsable amb la Fundació Espigoladors, una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari a partir de la recollida de fruites i verdures de pagesos locals, que són descartades del circuit comercial.

espigolada

La primera col·laboració que ara s'estableix amb l’entitat té lloc aquest divendres 1 de maig, en què la fundació donarà al Programa de Gestió Alimentària 1.000 pots de compota de poma que s’inclouran en els lots d'aliments repartits per la Xarxa de Distribució d'Aliments i en les carmanyoles repartides pel Menjador Social de Reus destinats a les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. 

Aquests pots de compota han estat elaborats a l’obrador de la Fundació Espigoladors, que amb motiu de l’emergència social generada per la Covid-19 ha posat en marxa la campanya“Conserves que Cuiden”.

Una iniciativa solidària que consisteix en l’elaboració de conserves amb excedents de productes de proximitat i elaborades per persones en risc d’exclusió social destinades a les entitats socials.

Festa Aprofitem els aliments

Aquesta col·laboració té com antecedent la Festa Aprofitem els Aliments, coordinada per la Regidoria de Benestar Social l'any 2016, en què es van repartir 600 menús de menjar recuperat a la plaça de la Llibertat. Un dinar fet amb 862 quilos de menjar aconseguit el dia anterior amb una espigolada als establiments de la ciutat organitzada per la Fundació Espigoladors.

Persones voluntàries per espigolar

El mateix divendres 1 de maig, de 9.30 a 12.30 h, la fundació ha organitzat una espigolada de fonoll a Cambrils. L’Ajuntament col·labora en aquesta iniciativa derivant-hi persones que s’han registrat per fer de voluntàries durant l’actual situació d’emergència social i sanitària i el Taller Baix Camp s'encarregarà de fer el transport del fonoll recollit. Pròximament es preveu col·laborar en espigolades d'altres productes.

L'espigolada es farà, d'acord amb les mesures de seguretat sanitàries establertes amb motiu de la COVID-19. Per això, les persones que es consideren grup de risc, com ara les persones de més de seixanta-cinc anys i les persones amb malalties cròniques, s'han d'abstenir de participar-hi.

Les persones que hi vulguin participar, s'han d'inscriure a través d’aquest enllaç i han de complir els requisits següents:

  • Cal disposar de vehicle privat per arribar de manera autònoma al camp i només pot viatjar una persona en cada vehicle.
  • Cal portar una mascareta.
  • Cal portar guants de treball, si és possible.
  • En tot moment, cal mantenir la distància de seguretat de dos metres.
  • Els grups han de ser reduïts, de màxim 10 persones.
  • Espigoladors oferirà material (peto i guants) prèviament rentat a 60 graus.
  • Cada persona ha de portar la seva pròpia ampolla d'aigua i l’esmorzar.
  • Espigoladors facilitarà un certificat acreditatiu a cada participant per poder circular.

La Fundació Espigoladors

La Fundació Espigoladors és una empresa social que des del 2014 treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. 

L'activitat que els dóna nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l'activitat d'espigolar. Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades