Back to top

Reus commemora del Dia Internacional de la guerra contra les drogues

L'associació Reus Som Útils s'ha sumat a les reivindicacions en un acte simultani a tot Catalunya.
Reus commemora del Dia Internacional de la guerra contra les drogues

Aquest dimarts s'ha commemorat el Dia Internacional de la Guerra contra les Drogues, una data per recordar totes les persones que han mort a causa de substàncies estupefaents. Diverses entitats que tracten les addiccions han celebrat un acte simultani a tot Catalunya per reivindicar una legislació més justa. L'Associació Reus Som Útils també s'ha sumat a la iniciativa per mostrar solidaritat amb els països com Tailàndia, Filipines o Singapur on les penes de regularització d'aquestes substàncies són molt més dures que impliquen presó o inclús en alguns casos, la pena de mort.


Maite Martín és vicepresidenta d'ARSU i explica que "La lluita és també per altres països on la gent té molts menys recursos que nosaltres, ja siguin recursos hospitalaris, recursos humans, on la gent pateix presó, on la gent mor dins la presó víctima de les injustícies, on hi ha gent que ha hagut de traficar per costejar-se els seus hàbits".

La solució a la problemàtica del nostre territori però passa per una legislació i una regularització més adaptada a la realitat actual, on segons diuen des d'ARSU les lleis d'aquí estan fetes per castigar i no per ajudar i solucionar el problema. Des d'aquestes entitats es vol treballar per establir un programa de riscos on el primer punt és el no consum. Partint de la base que aquesta premissa no es compleix, s'han d'activar altres mesures per minimitzar els riscos i evitar el màxim el mal consum de les substàncies i el contagi de malalties infeccioses.

Martí afegeix "es podria millorar però les retallades ens ho impedeixen. S'han tancat molts serveis d'assistència que es donaven a través de les entitats paraigües per falta de recursos".

Durant l'acte s'ha llegit un manifest i s'han recordat les víctimes comptabilitzades pel col·lectiu on la xifra ascendeix a prop d'una cinquantena de persones a Reus des de 2013. Amics, familiars i companys han encès espelmes, han col·locat flors i també s'han escrit dedicatòries als seus desapareguts per conseqüència de les drogues.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades