Back to top

Reus commemora el Dia Internacional per a la visibilització de la mort gestacional i perinatal

Ho farà amb una trobada entre famílies i professionals per compartir vivències i sentiments

Avui 15 d'octubre, és el Dia Internacional per la visibilització de la mort gestacional i perinatal, una situació que malauradament passa massa sovint i les mares i famílies viuen un dol silenciat i menystingut a causa del desconeixement social d'aquesta realitat.

Aquest divendres a la tarda a partir de les 6 al Casal de les Dones es durà a terme el segon espai de participació en el marc del projecte d'acompanyament en el dol iniciat mesos enrere per l'Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp; amb el col·lectiu Dol d'Estels; l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la delegació territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, per tal de donar un espai de trobada a famílies i professionals que visquin o hagin viscut aquesta situació.

Espai de memòria col·lectiva

En el marc del 150è aniversari del Cementiri General de Reus s'està impulsant la creació d'un espai per a commemorar els nadons que no poden inscriure's en el registre civil. Es tracta d'un llibre de registre dels infants a l'Arxiu Municipal per tal de donar-los un reconeixement.

Servei d'acompanyament a les famílies

Des de l'Hospital Sant Joan de Reus es posarà en marxa un servei d'informació i d'acompanyament a les famílies que han sofert la pèrdua d'un fill. A més a més d'establir un servei d'informació o acompanyament en tot el procés, des del moment en què s'informa una família fins al naixement-mort de l'infant, tant des de el vessant dels professionals de la psicologia com del procés de comiat i gestió del dol.

Paraules clau:

Notícies relacionades