Back to top

Reus condemna la violència masclista en el marc del 25N

La plaça del Mercadal ha estat el punt de concentració de mig centenar de persones que han denunciat la xacra que representa la violència de gènere.

Coincidint amb la jornada del 25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista, la plaça del Mercadal ha estat el punt escollit per condemnar aquesta xacra de la societat. La plataforma feminista del Camp va organitzar aquesta concentració pacífica, en la qual es va dur a terme una performance per reivindicar les 27 víctimes mortals de la violència masclista d'aquest 2020 als Països Catalans. Ho van fer a través d'una representació feta amb vint-i-set parells de sabates vermelles, acompanyades dels noms de les víctimes. L'acte va servir per denunciar totes i cadascun dels graus que inclou aquest tipus de violència.  

La pandèmia agreuja la violència masclista

Entre les reivindicacions que es van poder escoltar en el manifest, s'hi troba la de lluitar contra totes les violències masclistes, especialment contra aquelles que s'han agreujat per la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. De fet, en aquest sentit, les denúncies per violència masclista han notat un important increment en els darrers mesos.

Paraules clau:

25N

Notícies relacionades