Back to top

Reus conedeix la Medalla de la Ciutat a l'Institut Pere Mata

El Ple ha acordat concedir també una Menció Honorífica Municipal a l’Àliga de Reus i al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de juliol, la concessió de la Medalla de la Ciutat a l'Institut Pere Mata de Reus. Fundat a finals del segle XIX per acollir un institut psiquiàtric seguint els criteris assistencials més avançats d'Europa, actualment referent de la societat reusenca i del país pel que fa a l'atenció integral de les persones amb problemes de salut en els àmbits de la Salut Mental i Sociosanitari per tal d'aconseguir la seva recuperació amb el major grau d'autonomia i de qualitat de vida possible, pel seu impuls per integrar la salut mental a la xarxa pública especialitzada, per la seva tasca relacionada amb la docència, la formació i la investigació i, de forma especial, perquè enguany celebra el seu 125è aniversari. 

Mencions Honorífiques Municipals

El Ple de la corporació ha aprovat també concedir la Menció Honorífica Municipal a l’Àliga de Reus en reconeixement a la seva importància com element festiu històric dotat d'un gran simbolisme i personalitat diferenciada. L’Àliga de Reus és un dels components del bestiari festiu i popular català més antics, participant a les cercaviles i seguicis de la Festa Major.

àliga reus

Enguany s’ha celebrat el 25è aniversari de la seva recuperació i incorporació al Seguici Festiu de Reus, de la mà del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals - CRAC, entitat compromesa i encarregada de portar-la i fer-la ballar, de manera ininterrompuda.

Finalment, el Ple ha aprovat concedir una Menció Honorífica Municipal al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp com a reconeixement a la seva trajectòria a la ciutat i a tots els professionals del gremi que n'han format part. Enguany es compleix el centenari de la seva creació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades