Back to top

Reus continua sense Síndic després de la jubilació de Pere Pagès

Pere Pagès es va retirar el passat mes de juny de la sindicatura de greuges de Reus, però des del seu comiat no s'ha nomenat cap successor.

Pere Pagès va plegar el passat mes de juny, però l'anunci públic el va fer a l'abril, durant el plenari extraordinari que anualment se celebra per repassar les queixes que rep la sindicatura municipal de greuges. Aquest cop, però, la compareixença del Síndic al plenari es va centrar en el balanç dels deu anys al capdavant del càrrec de Pagès, on va fer un repàs a la importància d'aquesta figura de fiscalització de l'administració.

Amb tot, Pagès va notificar al govern la seva intenció de jubilar-se el passat mes gener, és a dir, sis mesos abans de plegar. Des d'aleshores la figura del síndic, creada el 2001, està vacant. I el govern no aclareix si se substituirà abans d'acabar el mandat. Cal no oblidar que el mes de maig hi ha eleccions municipals, però també és cert que el síndic és una figura apolítica i que cap canvi al consistori hauria d'influir ni en la seva feina ni en la seva persona. 

Un canal més de comunicació per a la ciutadania

Pagès va traspassar a la seva secretària part dels processos i de la informació necessària per, com a mínim, continuar recollint les queixes dels ciutadans de Reus. I és que segons resa la definició que en fa el mateix ajuntament de Reus, el síndic busca enfortir els mecanismes de la democràcia, obrint nous canals de comunicació entre els ciutadans i ciutadanes i els òrgans locals de poder i decisió. Té com a finalitat defensar els drets de la ciutadania en les seves relacions amb l'Ajuntament i els organismes que en depenen.

Paraules clau:

Notícies relacionades