Back to top

Reus en contra de la LGTBIFòbia

Amb motiu del Dia internacional contra la LGTBIFòbia l'Ajuntament ha penjat un domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí a la façana del consistori

El domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI, llueix penjat a la façana del palau municipal durant tot aquest dimarts, 17 de maig, amb la voluntat de posicionar l'Ajuntament de Reus en contra de qualsevol classe de discriminació pel simple fet de ser o sentir. Per tal de lluitar contra l'LGTBIFòbia, cada any, des dels Punts d’Atenció a la Diversitat Sexual de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’entitat referent del Camp de Tarragona, H₂O, s’organitzen diversos actes a la ciutat.

L’acte de commemoració serà el dimecres 18 de maig, a les 18:00 h, als Rentadors del Casal de les Dones, amb la conferència col·loqui “ARTivisme Queer: com reivindicar a partir de l’art, la cultura i el drag”, a càrrec de Josemola.

També el 25 de maig a les 18:30 al Mas Pintat es durà a terme una xerrada oberta a les famílies sobre les realitats dels adolescents «Ens apropem a les realitats LGTBI en família». L’acte està organitzat conjuntament entre el departament municipal de Joventut, el Mas Pintat i el PADS.

lgtbi

El Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ de Reus

Aquests actes sorgeixen del Pla Municipal de Polítiques LGTBI+ de Reus, aprovat l’any 2019. Concretament, entres els objectius del pla s'hi inclouen: “Garantir el compromís del Consistori en el disseny, la planificació, la implementació, el seguiment i la valoració de polítiques locals amb perspectiva de diversitat sexual i de gènere garantint els drets del col·lectiu LGTBI+”; “Visualitzar i reconèixer les aportacions del col·lectiu LGTBI+”; i “Celebració d'actes commemoratius i reivindicatius”.

Paraules clau:

Notícies relacionades