Back to top

Reus defensa la connexió de l'estació intermodal amb Barcelona ciutat

El Govern de Reus dona suport a la connexió directa de la futura estació intermodal amb Barcelona i no amb el Prat. Des del consistori reusenc asseguren que la connexió ferroviària amb la capital barcelonina és el que dóna sentit al projecte.

La connexió amb alta velocitat entre Reus i Barcelona és el que dóna sentit a la futura estació intermodal. Així ho ha assegurat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat de la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, i del portaveu socialista Andreu Martín, com a membres de la comissió d'infraestructures de l'Ajuntament, després que ahir es fes públic que no hi hauria connexió directa entre els aeroports de Girona i Reus amb el del Prat.

"Si no connecta amb Barcelona, no té sentit"

El batlle reusenc, ha assegurat aquest divendres, de fet, que el projecte s'ha plantejat sempre en aquest sentit, seguint models com els de París o Londres, on els aeroports complementaris al principal connecten amb la ciutat capital i no amb l'aeroport. De fet, apunta que "és on hi ha la massa crítica que fa viable el projecte", afegint que "ens ha de permetre que la ciutadania de Reus pugui treballar a Barcelona, per exemple, i arribar-hi en 30 minuts".

Pellicer ha afirmat sentir-se "còmode" amb el pacte entre Estat i Generalitat i ha demanat evitar entrar en polèmiques, després que algunes veus apostessin per la necessitat de tenir connectats amb tren els aeroports de Reus, Girona i el Prat, on tampoc arriba encara l'alta velocitat. L'alcalde ha assegurat que aquest projecte que portarà l'alta velocitat a la ciutat és vital per Reus i per l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona.

Des de l'executiu han afirmat que la prioritat ara és centrar-se en el desplegament de l'acord i fixar un calendari d'execució de les obres. L'estació intermodal compta ja amb un projecte executiu, redactat fa una dècada i que mai va arribar a construir-se per manca de pressupost.

Paraules clau:

Notícies relacionades