Back to top

Reus, un dels escenaris de circ més important del S.XVIII

Les primeres actuacions de circ a Catalunya es van fer a Reus i al llarg de la història, grans companyies van fer parada a la capital del Baix Camp.

La relació de Reus amb el circ es remunta a finals del S.XVIII, on la ciutat era considerada la segona ciutat de Catalunya i això feia que fos un municipi molt dinàmic tan cultural i comercialment. De fet, les primeres actuacions de circ documentades a Catalunya va tenir lloc a la Reus.

L'historiador Joan Navais explica que "aquest impuls del circ no va ser lineal en el temps, sinó que va tenir alts i baixos depenent del context polític i social del moment". Però els moments de més auge van ser "a finals del. S.XIX tant en els teatres de la ciutat com als envelats, el format tradicional del circ".

Algunes de les actuacions més importants que han trepitjat la capital del Baix Camp van ser el domador Daniel Bom a finals del S. XIX, Circ Kröne instal·lat al camp del Reus Deportiu, any 1927, o el Circo Americano el 1969.

Circ Kröne a Reus l'any 1927. Imatge cedida pel CIMIR
Imatges cedides pel Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus

A partir dels anys setanta del S. XX, el circ va viure un canvi amb actuacions on predominava la part artística. De fet, el Festival Trapezi dona continuïtat a aquest canvi de model, però sense deixar de banda els elements del circ tradicional.

 

Descobreix tots els Secrets de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades