Back to top

Reus demana més de 80 milions d'euros als Fons Next Generation

L'Ajuntament ha presentat diversos projectes en tres línies per aconseguir subvencions europees. El govern assegura que la gran majoria són projectes que es tiraran sí o sí endavant

L'Ajuntament de Reus ha presentat propostes a Europa per acollir-se als Fons Next Generation de transformació i modernització de l'economia. En total la ciutat busca acollir-se en tres línies a més de 80 milions d'euros de subvencions, que permetrien dinamitzar, per exemple, el Mercat Central, la mobilitat sostenible i també la creació d'un HUB tecnològic. 

El govern de Reus ha presentat aquest dimecres les línies estratègiques per acollir-se als fons europeus. La ciutat opta a més 80 milions d'euros provinents d'Europa, que ajudarien a tirar endavant alguns projectes que es troben en l'agenda política. Projectes ja estudiats i en fases avançades de tramitació que, en cas de no rebre les ajudes, s'acabaran executant igualment. 

És el que assegura l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que diu que "els fons europeus són un impuls per ajudar a tirar endavant aquells projectes que el govern tirarà endavant sí o sí" i de fet, assegura que, en cas que alguns no s'aconsegueixin es finançaran des de l'erari municipal. 

Projectes sostenibles de dinamització econòmica

L'Ajuntament presenta aquests projectes a Europa des de sis regidories en projectes transversals que van des de la mobilitat, l'economia verda i també l'impuls dels mercats. La partida més important que es demana és per la línia tramitada des d'Acció de la Generalitat, amb prop de 60 milions d'euros i que ha de permetre la instal·lació del 5G a la ciutat, accions per a la reducció del consum energètic i també l'impuls d'un HUB tecnològic. 

Paraules clau:

Notícies relacionades